In geval van overlijden: 010 – 485 51 10

Uitvaartverzorging Rotterdam

Ben je op zoek naar uitvaartverzorging Rotterdam?

Een uitvaartverzorger is in feite de brug tussen de nabestaanden van een overledene en het crematorium of de begraafplaats. Bij van Ballegooijen Uitvaartverzorging helpen we je graag door de moeilijke periode heen die volgt op het overlijden van een dierbare. Kijk voor uitvaartverzorging Rotterdam eens op onze website.

Ondersteuning bij moeilijke keuzes

Wanneer de nabestaanden van een overledene gebruikmaken van een uitvaartverzorger, dan kiezen ze deze normaalgesproken zelf. De eerste keuze waar nabestaanden vaak voor komen te staan is wat ze willen dat er met het lichaam gebeurt. De uitvaartverzorger zorgt ervoor dat het lichaam wordt vervoerd en ook zorgt de uitvaartverzorger voor de laatste verzorging. Dit doen we ook met onze uitvaartverzorging Rotterdam.

Ook bij het organiseren van een ceremonie omtrent de uitvaart komen de nabestaanden van een overledene vaak voor veel keuzes te staan. De uitvaartverzorger kan de nabestaanden hiermee helpen, omdat deze helemaal is gespecialiseerd in het proces van het organiseren van de uitvaart. Ook weet de uitvaartverzorger van alles van de wet- en regelgeving die komen kijken bij het organiseren van een uitvaart. Als nabestaande heb je in de praktijk vaak helemaal geen zin in het moeten organiseren van een begrafenis of crematie wanneer dit nodig is. Ook moet je je verdiepen in een aantal zaken, wat het soms erg moeilijk maakt om goed te functioneren op het moment dat het nodig is. Het is dan erg prettig om in zee te gaan met een begrafenisondernemer, die je de last kan wegnemen en je kan verzekeren dat het allemaal geregeld wordt.

De rollen van de uitvaartverzorger

De uitvaartverzorger vervult niet enkel de rol van organisator, maar ook bijvoorbeeld de rol van hulpverlener. De uitvaartverzorger stelt mensen op hun gemak en luistert naar hun verhalen. Ook is de begrafenisondernemer of uitvaartverzorger een adviseur, omdat hij de nabestaanden uitlegt wat hij denkt dat er het beste kan gebeuren tijdens en na de uitvaart. Hiernaast is de uitvaartverzorger in de meeste gevallen ook een ceremoniemeester, omdat hij tijdens de uitvaart de hele uitvaart zal begeleiden. Denk hierbij aan het zorgen voor goed verloop en het introduceren van verschillende sprekers. Vaak kan de uitvaartverzorger zelf ook wat zeggen tijdens de ceremonie.

Het inschakelen van een uitvaartverzorger heeft voor jou als nabestaande dus veel voordelen. Het is iemand met verstand van zaken die je kan begeleiden tijdens de lastige fase na het overleden van een of meerdere dierbaren.

Direct contact

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. U kunt direct contact met ons opnemen!