In geval van overlijden: 010 – 485 51 10

Uitvaartverzorging Barendrecht

Ben je op zoek naar uitvaartverzorging Barendrecht?

Een uitvaartverzorger vormt de brug tussen de nabestaanden en de uitvaartorganisatie. Bij van Ballegooijen Uitvaartverzorging ondersteunen we je graag in deze moeilijke periode die volgt op het overlijden van een dierbare. Kijk voor uitvaartverzorging Barendrecht eens op onze website.

Het helpen bij het maken van vervelende keuzes

De keuze voor het wel of niet inschakelen van een uitvaartverzorger ligt helemaal bij de nabestaande zelf.  Wat er moet gebeuren met het lichaam is vaak de eerste keuze waarvoor de nabestaanden komen te staan. De uitvaartverzorger vervoerd het lichaam en ook zorgt de uitvaartverzorger voor de laatste verzorging. Dit doen wij ook met onze uitvaartverzorging Barendrecht.

De uitvaartverzorger kan de nabestaanden bijstaan binnen het maken van lastige keuzes. Hij kan het hele proces of gedeeltes van het proces van de uitvaart op zich nemen. Een uitvaartverzorger kan je ook vertellen welke regelgeving allemaal relevant zijn bij de uitvaart. Als nabestaande heb je in de praktijk vaak helemaal geen zin in het organiseren van een crematie of begrafenis wanneer dit nodig is. Hiernaast moet je je verdiepen in een aantal zaken, wat het soms erg moeilijk kan maken om goed te functioneren op het moment dat het nodig is. Op dit moment kan het prettig zijn om hulp in te schakelen van een begrafenisondernemer, die je de last kan wegnemen en je kan verzekeren dat het allemaal wordt geregeld.

De werkzaamheden van de uitvaartverzorger

De uitvaartverzorger vervult zowel de rol van hulpverlener als de rol van uitvaartverzorger. De begrafenisondernemer of uitvaartverzorger is ook een adviseur, omdat hij de nabestaanden vertelt wat er het beste kan gebeuren tijdens en na de begrafenis. Hiernaast is de uitvaartverzorger in de meeste gevallen ook een ceremoniemeester, omdat hij tijdens de uitvaart de hele uitvaart op de dag zelf regelt. Denk hierbij aan het zorgen voor goed verloop en het aankondigen van verschillende sprekers. Vaak kan de uitvaartverzorger zelf ook wat zeggen tijdens de ceremonie.

Het inschakelen van een uitvaartverzorger heeft voor jou als nabestaande dus veel pluspunten.

 

Direct contact

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. U kunt direct contact met ons opnemen!