In geval van overlijden: 010 – 485 51 10

Begrafenisondernemer Rotterdam

Wat doet een begrafenisondernemer?

Een begrafenisondernemer of uitvaarverzorger helpt jou als nabestaande met het regelen van de uitvaart. Wat de begrafenisondernemer precies doet hangt ook af van je persoonlijke wensen. Een uitvaartverzorger of begrafenisondernemer kan helpen met verschillende zaken. Ben je op zoek naar een begrafenisondernemer in de buurt van Rotterdam? Kijk hier dan eens naar een begrafenisondernemer Rotterdam.

Het regelen van de begrafenis

Zo kan de begrafenisondernemer ten eerste aangifte doen van het overlijden bij de gemeente. Hiernaast zal hij je kunnen helpen met het doornemen van je wensen binnen de uitvaart. Een begrafenisondernemer is helemaal op de hoogte van de wetten en regels die gelden om het organiseren van een uitvaart. Verder kan een begrafenisondernemer je helpen met het opstellen van een begroting voor de uitvaart, het regelen van een locatie, het schrijven en plaatsen van een rouwadvertentie, het organiseren van transport en het regelen van de uitvaart zelf op de dag dat deze plaatsvindt.

Moet ik een begrafenisondernemer inschakelen?

Ondanks dat het niet wettelijk verplicht is om gebruik te maken van een begrafenisondernemer, scheelt het je wel een hele hoop extra zorgen. De periode na het overlijden van een geliefde is vaak geen prettige periode. Vlak na het overlijden van een dierbare heb je vaak andere dingen aan je hoofd en wil je niet bezig zijn met het regelen van een begrafenis.

Het is dan fijn dat je iemand kunt inschakelen die je door deze weken heen kan loodsen en ook nog eens verstand van zaken heeft. Zo kunnen jij, je familie en je vrienden jullie richten op het rouwproces. Een begrafenisondernemer of uitvaartverzorger zal tijdens dit proces goed naar je luisteren en zorgen voor rust en perspectief. Natuurlijk hoef je niet alles door een begrafenisondernemer te laten doen. Zo heb je eigenlijk altijd de mogelijk om een gedeelte zelf te doen en een gedeelte uit te besteden. Het kan best zijn dat je het meeste liever wel zelf doet.

Direct contact

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. U kunt direct contact met ons opnemen!